Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Pikkumetsän Ratsutila

Tallimme on toiminut ratsastustallina vuodesta 2013.

Käytössämme on kiltit ja ratsukoulutetut hevoset.

Valaistu, hyväpohjainen, aidattu ratsastuskenttäkenttä 25mx45m on käytössämme ympäri vuoden.


TalliTalli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ratsastuksen opetuksesta vastaa pääsääntöisesti talliyrittäjä Mervi Nevasaari

Kokemusta hevosten hoidosta ja ratsastuksesta on kertynyt reilu 30 vuotta.

Yrittäjänä (parturi-kampaaja) olen toiminut vuodesta 1996 ja alanvaihdos tapahtui tuolloin 2013 ratsastustalliyrittäjäksi. Nyt kampailen lähinnä hevosten jouhia muiden tallitöiden ja tuntien pidon lomassa.

Hevostalouden perustutkinto suoritettu 2018.

Minulla on voimassa oleva EA2 koulutus, AS1 sekä hygieniapassi

Omia hevosia minulla on ollut vuodesta 1993. Niiden joukkoon mahtuu muutama lv ex-ravuri, useampi poni ja yksi oma kasvatti varsa.

Prisma ponin kanssa tuli käytyä myös näyttelyissä.

Kilparatsastus ei ole niinkään ollut minulle mieluista mutta nuorena osallistuin mm. laukkakisoihin ja useampiin hiihtoratsastuskisoihin. 

Nykyään minut näkee kisaamassa ainoastaan ratsastusseuramme omissa kisoissa koululuokissa, joissa lähinnä käyn kartoittamassa miten olemme edistyneet nuorempien hevosteni kanssa.

Tallimme ratsastajat perustivat oman ratsastusseuran Pikkumetsän Ratsastajat Ry. eli PiRa jossa jäseniä nykyisin noin 40 henkilöä.

Toimin seuran hallituksessa pari vuotta mutta vuonna 2019 keskityn täysin tallin omaan toimintaan ja luovutin paikan seuraavalla innokkaalle seuratoimijalle.

Kilpailutoiminnassa olen ollut lähinnä aktiivinen oman seuran kisojen järjestäjänä sekä toiminut kuljettajana ja avustajana kisoissa tallimme ratsastajien kisareissuilla ja omien tyttärien kisoissa.

Omaa ratsastustaitoani kehitän ratsastamalla hevosiamme säännöllisesti ja osallistun mielelläni itsekin tallimme valmennuksiin.

Pyrimme kehittämään toimintaamme koko ajan ja pidämme puitteet kunnossa. 2018 vuoden aikana rakensimme leirituvan, kunnostimme tallin pihatonkin osalta karsina talliksi sekä kunnostimme talvitarhat. Kesällä hevosemme pääsevät laiduntamaan vapaa-aikanaan.
Mervi ja TähtiMervi ja Tähti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tallimme haluaa opettaa ratsastusta hevosystävällisesti ja etenemme ratsastajan oman taitotason tahdissa. 

Tukijoukkoihimme olemme saaneet Mari-Tiina Jääskeläisen. Hän käy pitämässä luonamme valmennuksia sekä kursseja ja on upeaa saada hänen tietotaitonsa avuksemme. 

Tässä esittely Marusta

 

Elikkäs olen 46v. hevosalan moniammattilainen.

Aloitin hevosenhoitaja koulutusta, sitten ratsastuksen opettajaksi,

jonka jälkeen suoritin lajivalmentaja tutkinnon, sitten kouluttauduin lisää ja kävin hevosenvalmentajan ammattitutkinto ratsuhevosten koulutus, rupesin ottamaan oppilaitoksissa hevosalan näyttöjä vastaan ja kouluttauduin näyttötutkinto mestariksi. Viimeisin koulutushevosvalmentajan ammattitutkinto; hevoshieroja.

Koulutuomari olen ollut vuodesta 1994 lähtien, nykyään III tason tuomari. Olen ollut ratsastuskouluissa pääopettajana n 10v. Pyörittänyt omaa valmennustallia 15v. Kilpaillut maastoeste, rataeste ja kouluratsastuksessakansallisella tasolla. Kouluratsastus päälajina jossa kilpaillut aina intermediate tasolla saakka. Tällä hetkellä työskentelen omalla Tmi nimellä valmentaen, kouluttaen, hieroen, kuntouttaen ja tulevia hevosalanammattilaisia opettaen. Hevoset ovat elämäni!