Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tallimme toiminta ajatus

 Tallimme on Suomenratsastajainliiton jäsentalli. 

Tallimme tarjoaa ratsastustunteja yksityistunteina sekä pienryhmissä.
Hevosemme ovat kilttejä ja koulutettuja ratsuja.

Meille on tärkeää että opetamme ratsastusta, niin että se on myös hevoselle miellyttävää ja hevosystävällistä 

Silloin kun hevonen voi hyvin on myös ratsastaminen mukavaa ja turvallista. Suosittelemme uusille ratsastajillemme ensimmäiselle kerralle yksityistuntia, jolloin voimme katsoa onko jatkossa sinulle parempi ratsastaa ryhmässä vai yksin.

Ryhmätunneillemme on vakiokortit: vuokrapassi,  kymppikortti, sarjakortti tai kausikortti. Yksityistunneille voit varata myös tuntikorttilaisena vakio vuoron viikoittain.

Ryhmätunnit on jaettu tasoryhmiin.

Alkeisryhmiä meillä ei ole, vaan kaikki aloittavat meillä alkeisratsastuksen yksityistunteina.

Yksityistunnilla pystymme opettelemaan juuri ratsastajan oman tarpeen mukaan ja ne ovat antoisia jo enemmänkin ratsastaneille ratsastajille.

Hevonen on pakoeläin ja se reagoi sekä aistii ihmisen olemuksesta ja käytöksestä. Hevonen peilaa pitkälti sitä mitä sen käsittelijä on. Hevosen kanssa tulee käyttäytyä aina rauhallisesti ja määrätietoisesti. Mikäli olemme epävarmoja, hevonenkin on epävarma. Mikäli olemme jännittyneitä, hevonenkin on jännittynyt. Pelokas ihminen saa myös hevosen pelkäämään, jonka vuoksi pelokasta ratsastajaa ei voi laittaa ratsaille. Voit tutustua hevosten käsittelyyn myös maasta käsin työskentelemällä, jolloin opit hevosenkäytöstä ja sen käsittelyä.

Tavoitteena on  rento ja kuuliainen hevonen, jolloin meidänkin tulee toimia niin ettei hevosen tarvitse jännittää tai pelätä meitä.

Toiminnallamme pyrimme siihen että, ratsastajat eivät jännittyisi tai olisi peloissaan. Jokaisen ratsastajan tulisi laittaa tavoitteensa sille tasolle jonka voi saavuttaa, jolloin olisi mahdollista kokea myös onnistumisen iloa. Mikäli asetamme itsellemme tavoitteemme liian korkealle, menee ratsastuksesta helposti rentous jonka jälkeen siitä tulee stressaavaa ja jännittynyttä väkisin yrittämistä. Kun etenemme omalla tahdillamme ja teemme työtä tavoitteiden saavuttamisen eteen askel askeleelta voimme yllättää jopa itsemme. Ratsastus on mukava harrastus ja siinä ei ole koskaan valmis vaan aina voi kehittyä.

Ryhmätunneille voivat osallistua itsenäisesti ne ratsastajat jotka tuntevat toimintatapamme ja osaavat hallita hevosen kaikissa askellajeissa. Mikäli haluat ryhmätunnille, mutta tarvitset henkilökohtaista apua koko tunninajaksi otathan oman avustajan mukaan. Ohjaaja ei voi taluttaa saman aikaisesti kahta tai kolmea hevosta tai kulkea yhden vierellä koko tuntia, jolloin muiden opetus kärsii.

 

Järjestämme myös ohjelmaa polttari- ja synttäriporukoille sekä Tykypäiviä.


Lisäksi järjestämme valmennuksia kysynnän mukaan.

Valmentajaehdotuksia otamme myös vastaan mielellämme.

Tallimme yhteydessä toimii myös ratsastusseura Pikkumetsänratsastajat Ry.
Seuran jäsenenä saat SRL.n edut ja pääset mukaan mukavaan porukkaan harrastamaan.
Tallimme suosittelee jäsenyyttä ratsastajillemme jo vakuutusturvan vuoksi.

Vakioratsastajamme jotka ovat jäsenenä Pikkumetsän ratsastajat Ry. ratsastusseurassa, voivat vuokrata hevosiamme myös ratsastuskilpailukäyttöön.

Pikkumetsän ratsastajat järjestävät itsekin este- ja kouluratsastuskisoja tallimme kentällä.

Kaikki leiriläiset ja satunnaisratsastajat ovat vakuutettuja. Säännöllisesti ratsastavilla on oltava oma SRL:n jäsenseuran jäsenyys jota kautta ratsastajalla on voimassa myös tapaturmavakuutus tai SRL Green Card.

 

 

 

Ohjeita ratsastajillemme:

*Tuntivaraukset ovat sitovia, peruutukset tehtävä viimeistään edellisen päivän klo.14. mennessä, muutoin veloitamme ratsastustunnin hinnan kokonaisuudessaan.

*Tunnille saavutaan viimeistään 30min. ennen ratsastustunnin alkua, mikäli ei toisin olla sovittu.

Laitamme yhdessä hevoset tunnille valmiiksi. Mikäli ratsusi on jo valmiina voit verrytellä ja venytellä valmiiksi ennen tunnin alkua. Ratsastajan alku- ja loppuverryttely ohjeet löytyvät tallin muistitaululta.

*Vaatetus sään mukaan, jalkineeksi matalakantaiset kengät, kuten saappaat, ei lenkkareita eikä muitakaan kannattomia jalkineita

*Ei liehuvia eikä kahisevia vaatteita ratsaille.

*Kypärä on hyvä olla itsellä mikäli ratsastaa useammin, mutta tallilta löytyy laina kypäriä.

*Tutustu tallin seinällä oleviin järjestyssääntöihin

*Lapset ovat tallialueella vanhempiensa vastuulla, tallin henkilökunnalla ei riitä kapasiteettia valvoa tallialueella liikkuvia lapsia, vanhemmat voivat ohjeistaa lapsia tallin järjestyssääntöjen mukaisesti

*Mikäli ratsastajalla on joku sairaus tai vamma joka vaikuttaa ratsastukseen on siitä tiedotettava ohjaajalle, jotta asia voidaan huomioida
*Tallilla on toiminnan vastuu vakuutus 

HUOM! Säännöllisesti ratsastavalla ratsastajilla on oltava oma tapaturmavakuutus joka kattaa ratsastusharrastuksen aiheuttamat tapaturmat. Tarkista oma ja/ tai lapsesi tapaturmavakuutuksen kattavuus.

Satunnaisratsastajat sekä leiriläiset ovat vakuutettuja.

 

MUKAVIA RATSASTUS HETKIÄ!