Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tallimme toiminta ajatus

 Tallimme on Suomenratsastajainliiton jäsentalli. 

Tallimme tarjoaa ratsastustunteja yksityistunteina sekä kahdenratsukon tunteja.

Alkeisopetus ainoastaan yksityistunteina.
Hevosemme ovat kilttejä ja koulutettuja ratsuja.

Meille on tärkeää että opetamme ratsastusta, niin että se on myös hevoselle miellyttävää ja hevosystävällistä 

Silloin kun hevonen voi hyvin on myös ratsastaminen mukavaa ja turvallisempaa. Suosittelemme uusille ratsastajillemme ensimmäiselle kerralle yksityistuntia, jolloin voimme katsoa onko jatkossa sinulle parempi ratsastaa ryhmässä vai yksin.

Ryhmätunneillemme on vakiokortit:  kymppikortti, kausikortti.

Yksityistunneille voit varata myös tuntikorttilaisena vakio vuoron viikoittain.

 

 

Alkeisryhmiä meillä ei ole, vaan kaikki aloittavat meillä alkeisratsastuksen yksityistunteina taikka erillisellä alkeiskurssilla joita järjestämme kysynnän mukaan.

Yksityistunnilla pystymme opettelemaan juuri ratsastajan oman tarpeen mukaan ja ne ovat antoisia jo enemmänkin ratsastaneille ratsastajille.

Hevonen on pakoeläin ja se reagoi sekä aistii ihmisen olemuksesta ja käytöksestä. Hevonen peilaa pitkälti sitä mitä sen käsittelijä on. Hevosen kanssa tulee käyttäytyä aina rauhallisesti ja määrätietoisesti. Mikäli olemme epävarmoja, hevonenkin on epävarma. Mikäli olemme jännittyneitä, hevonenkin on jännittynyt. Pelokas ihminen saa myös hevosen pelkäämään, jonka vuoksi pelokasta ratsastajaa ei voi laittaa ratsaille. Voit tutustua hevosten käsittelyyn myös maasta käsin työskentelemällä, jolloin opit hevosenkäytöstä ja sen käsittelyä.

Tavoitteena on  rento ja kuuliainen hevonen, jolloin meidänkin tulee toimia niin ettei hevosen tarvitse jännittää tai pelätä meitä.

Toiminnallamme pyrimme siihen että, ratsastajat eivät jännittyisi tai olisi peloissaan. Jokaisen ratsastajan tulisi laittaa tavoitteensa sille tasolle jonka voi saavuttaa, jolloin olisi mahdollista kokea myös onnistumisen iloa. Mikäli asetamme itsellemme tavoitteemme liian korkealle, menee ratsastuksesta helposti rentous, jonka jälkeen siitä tulee stressaavaa ja jännittynyttä väkisin yrittämistä. Kun etenemme omalla tahdillamme ja teemme työtä tavoitteiden saavuttamisen eteen askel askeleelta voimme yllättää jopa itsemme. Ratsastus on mukava harrastus ja siinä ei ole koskaan valmis vaan aina voi kehittyä.

Mikäli et halua oppia ratsastamaan, mutta haluat tulla rentoutumaan ratsaille, kerrothan siitä tulessasi. 

Yksityistunnit voimme räätälöidä juurikin ratsastajan tarpeisiin sopivaksi.

Ryhmätunneille voivat osallistua ratsastajat jotka jo osaavat vähintään ratsastuksen alkeet ja pystyvät ohjaamaan jo hevosta niin, ettei vaaratilanteita tule siitä johtuen että ei osaa pysäyttää taikka kääntää hevosta.

Mikäli tarvitset taluttajaa taikka vierelläsi kulkijaa, varaa yksityistunti tai ota oma taluttaja mukaan.

 

Järjestämme myös ohjelmaa polttari- ja synttäriporukoille sekä Tykypäiviä.


Lisäksi järjestämme valmennuksia kysynnän mukaan.  

 

Tallimme yhteydessä toimii myös ratsastusseura Pikkumetsänratsastajat Ry. 
Seuran jäsenenä saat SRL.n edut ja pääset mukaan mukavaan porukkaan harrastamaan.
Tallimme suosittelee jäsenyyttä ratsastajillemme jo vakuutusturvan vuoksi.

 

 

Kaikki leiriläiset ja satunnaisratsastajat ovat vakuutettuja. Säännöllisesti ratsastavilla on oltava oma SRL:n jäsenseuran jäsenyys jota kautta ratsastajalla on voimassa myös tapaturmavakuutus tai SRL Green Card tai muu kattava tapaturmavakuutus.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Tikru, Laku ja suklisTikru, Laku ja suklis